середу, 1 жовтня 2014 р.

Стартував шостий набір школи «Новий журналіст»

20 вересня стартувала Шоста школа «Новий журналіст», в рамках якої новачки мають змогу освоїти медіапрофесію. Цього разу у спеціалізованому курсі взяли участь 17 майбутніх журналістів.

На першому занятті студенти вчилися чи не найголовнішому вмінню журналіста – створенню якісних текстів. На учасників школи чекала оглядова лекція з журналістських жанрів від президента Асоціації журналістів, видавців і мовців «Новомедіа» Руслана Кухарчука, ознайомлення зі структурою тексту від координатора Школи Зої Нікітюк, поради, як писати просто про складне від головного редактора журналу «Рубежі здоров’я» Любові Гасанової та лікбез з найпоширеніших україномовних помилок від філолога Анни Фоменко.

Як зазначає Зоя Нікітюк, «Цього разу з нами ейчари, філологи, дизайнери, адвокати, юристи, історики, студенти різних факультетів та аспіранти. Більшість студентів групи – це ті, які не збираються працювати журналістами, але хочуть навчитися писати, дізнатися, що таке журналістика».

Нагадаємо, школа «Новий журналіст» – освітній проект асоціації «Новомедіа». Починаючи з 2011 року професійну освіту журналіста тут отримали більше 60 студентів. 


Дарія Кривошея

Немає коментарів:

Дописати коментар